Veelgestelde vragen

Vragen over het product

Welk gewicht moet ik kiezen?

Wij hanteren over het algemeen de vuistregel 10% van het lichaamsgewicht. Dat betekent dat iemand van rond de 70 kilo een verzwaringsdeken van 7 kg zou moeten hebben. Echter is dit geen harde regel, het is een advies. Mensen die ervaring hebben met bijvoorbeeld wollen dekens en van zichzelf weten dat ze druk op het lichaam rustgevend vinden kunnen kiezen voor een wat zwaardere verzwaringsdeken. Iemand van 75 kg zou dan bijvoorbeeld een 9 kg kunnen kiezen, mits die persoon weet dat hij/zij druk fijn vindt.

Gewichtstabel verzwaringsdeken

Twijfel je en zit je op de grens qua gewicht? Ga dan voor de lichtere variant. Dat is de keuze met de hoogste kans van slagen voor veel mensen.


Hoe gebruik ik een verzwaringsdeken?

Je gebruikt een verzwaringsdeken net zoals een normaal dekbed. Het kan gebruikt worden als vervanging van je normale dekbed, of je kan het in combinatie met je normale dekbed gebruiken. Dat betekent dus dat het ook een optie is om de verzwaringsdeken onder- of bovenop je normale dekbed te leggen. Veel van onze klanten doen dit, aangezien een verzwaringsdeken an sich niet warm genoeg is in de koudere maanden.


Zolang het gewicht op je lichaam rust zal je de effecten merken.


Kan ik mijn eigen dekbedhoes om de verzwaringsdeken heen doen?

Jazeker! Wij hebben onze verzwaringsdekens expres aan de hand van Europese maatvoering ontworpen. Zo is 140 bij 200 cm, onze eenpersoons verzwaringsdeken, het meest voorkomende dekbed-formaat in Nederland. Er zijn dus genoeg dekbedovertrekken te vinden in dit formaat.


Ook bevat onze verzwaringsdeken in totaal 8 lusjes bij de zijkanten en hoeken, waardoor het ook een mogelijkheid is om speciale dekbedhoezen voor de verzwaringsdeken te kopen. Wij adviseren Kalm hiervoor. Zij hebben meerdere hoezen in de juiste maatvoering, die vast te maken zijn aan de Nevali verzwaringsdeken. Doordat de hoes vast te maken is aan de verzwaringsdeken kan deze niet gaan schuiven 's nachts.


Is een verzwaringsdeken warm?

De Nevali verzwaringsdeken is qua warmte vergelijkbaar met een normaal dekbed, misschien zelfs nog iets kouder. Daarom adviseren wij om in de winter de verzwaringsdeken in combinatie met een normaal dekbed te gebruiken. In de zomer is de verzwaringsdeken over het algemeen koel genoeg. Tijdens een hittegolf, zoals in 2020, is de verzwaringsdeken uiteraard te warm - maar dat is een normaal dekbed ook.


Door de vulling die wij gebruiken, hele kleine glazen pareltjes, is de deken goed warmtegeleidend.


Uit welke materialen bestaat jullie verzwaringsdeken?

De Nevali verzwaringsdeken heeft een 7-laags structuur.


Laag 1: 100% katoen

Laag 2: Eerste polyesterlaag - dit zorgt ervoor dat de vulling niet gaat 'lekken' en dus op je bed belandt

Laag 3: Zachte katoenvulling

Laag 4: Glazen parels van 0.8mm in diameter - dit is de vulling dat voor het gewicht van de deken zorgt.

Laag 5: Zachte katoenvulling

Laag 6: Tweede polyesterlaag

Laag 7: 100% katoen


De Nevali verzwaringsdeken is hypoallergeen.


Wat is de vulling van jullie verzwaringsdeken?

Wij gebruiken glazen parels als vulling. Deze glazen parels zijn heel klein, ±0.8mm in diameter, en voel je dus bijna niet in de deken. Dit is het beste vulmateriaal voor verzwaringsdekens. Vergeleken met het veel gebruikte plastic poly pellets zijn dekens gevuld met glazen parels zo'n 60% dunner. Daarbij is deze vulling ook geruisloos en warmtegeleidend.


Kan ik de verzwaringsdeken wassen?

In tegenstelling tot andere aanbieders kan de verzwaringsdeken van Nevali in de wasmachine. Let op! De meeste normale wasmachines kunnen het gewicht van de verzwaringsdeken niet aan. Wij adviseren daarom om de verzwaringsdeken te wassen bij een wasserette, waar ze grotere wasmachines hebben die meer gewicht aan kunnen.

Vragen over onze service

Wat is de huidige levertijd?

Voor 22:00 besteld is vandaag verzonden. Vaak ontvang je het pakket dan de volgende dag al.

Wat is jullie retourbeleid?

Wij hanteren een 14 dagen retourtermijn. Binnen deze termijn kan je de Nevali verzwaringsdeken eventueel retourneren. Wij verzoeken je vriendelijk om in combinatie met de verzwaringsdeken een hoes te gebruiken. Retourneren is mogelijk indien de artikelen vanuit een hygiënisch en functioneel oogpunt in nieuwstaat zijn en voorzien zijn van de originele labels en verpakking. Dit betekent dat er geen vlekjes, geurtjes of haren op de verzwaringsdeken aanwezig zijn.


Wij voorzien je van een retourlabel die je kan gebruiken om het product terug te sturen met DHL. De verzendkosten van €7,95 zijn voor de klant. Dat bedrag halen wij van de terugbetaling af.


Bekijk ons volledige retourbeleid.

Kan ik de verzwaringsdeken omruilen voor een ander gewicht?

Dat kan, omruilen is binnen de periode van 14 dagen mogelijk. Stuur een mail naar info@nevali.nl met je bestelnummer en wat je precies wilt ruilen. Hou er rekening mee dat wij €7,95 (verzend)kosten rekenen voor het retourlabel dat je van ons krijgt. De verzending van de nieuwe deken nemen wij voor onze rekening.


Na het ruilen van een product is het niet meer mogelijk om het nieuwe product te retourneren.

Overtuigd? Bekijk ons aanbod verzwaringsdekens

  • Gratis verzending in NL & BE

  • Voor 22:00 besteld = vandaag verzonden

  • De beste prijs-kwaliteitverhouding

Benieuwd wat wij te bieden hebben? Bekijk ons aanbod verzwaringsdekens

  • Gratis verzending in NL & BE

  • Voor 22:00 besteld = vandaag verzonden

  • De beste prijs-kwaliteitverhouding